Min kulturuge

Duo TubiCorde - Originalmusik for orgel og cello

Sted: Aakirkeby
Kategorier:
Familievenlig
Historie/Kulturhistorie
Klassisk musik
Dage:
17. september
Duo TubiCorde består af organisten Karsten Gyldendorf og cellisten Anja Lillemæhlum. Duoen spiller original musik for orgel og cello af toneangivende komponister med vægt på især nyere kompositioner.

Duoen fremfører bl.a. Musique du Soir af Peteris Vasks, Sonate for cello og orgel af Marcel Dupré, Humoresque af Joseph Jongen samt Prière af Saint-Saëns.

Dupré, (1886–1971) der med sine utallige orgelkompositioner og i sit virke som organist og professor har sat et vigtigt præg på orgelmusikken gennem det 20. århundrede, har skrevet denne interessante sonate for cello og orgel. Den lettiske komponist Vasks (1946-) er med sit fine tonesprog en af nutidens mest spilledekomponister. Han er en stor miljøforkæmper, og naturen står centralt i hans verdenssyn og gennemsyrer hans musik.
 
Den belgiske komponist Joseph Jongen (1873-1953) er trods mere end 130 registrerede værker næsten ukendt, og det er synd. Han er barn af senromantikken og ung i tiden, hvor impressionisterne giver musikken nye farver, og begge dele træder tydeligt frem i hans kompositioner med sit charmerende og poetiske udtryk. Den lille humoresque for cello og orgel er et fint eksempel.