Min kulturuge

Ind I Jazzen - foredragskoncert og vinylcafé

Sted: Aakirkeby
Kategorier:
Historie/Kulturhistorie
Rytmisk musik
Dage:
15. september

Jazzduoen Johann Gustav/Jonas Due vil i samarbejde med Bornholms Højskole
afholde en aften i jazzens tegn; først ved afholdelse af en foredragskoncert og efterfølgende mulighed for en hyggeligt indrettet café i højskolens smukkeste stue, hvor duoen vender jazzplader på vinyl. 

Foredragskoncerten tager udgangspunkt i jazzens hovedrepetoire, hvor hvert nummer er væsentlige nedslag i jazzens historie. Johann Gustav/Jonas Due sætter musikken i historisk-, og samtidsmæssigt perspektiv, for at give publikum en dybere indsigt i musikkens luner. De inviterer publikum ind i jazzens maskinrum, hvor man vil få et indblik i, hvordan musikken både er en leg og et improviseret drama, der udspiller sig i realtid. Gennem musikalske eksempler belyser de elementerne i det at spille sammen og giver et indblik i det, der gør jazzen helt særlig. 

Efter koncerten er der mulighed for at blive i stemningen og gå med ind i vores hyggelige café, og hvor vi spiller jazzplader på vinyl, og man kan købe øl/vand/vin.

 

Johann Gustav (klaver) og Jonas Due (trompet) er en duo består to fremadstormende musikere på den danske musikscene. De spillet over 200 koncerter sammen og har derfor fundet et fælles organisk fodfæste i musikken. 

Johann Gustav kickstartede sin karriere ved udgivelsen af to anmelderroste albums 2 og har siden været hyppigt brugt som sideman, komponist og arrangør. Jonas Due har de seneste år gjort sig bemærket i gruppen OTOOTO og spillet koncerter i ind og udland med bl.a. DRs Bigband, Kresten Osgood Kvintet og Snorre Kirk.