Min kulturuge

KLIPPEKROPPE – Dueodde – Peter Vadim

Sted: Nexø
Kategorier:
Kunst
Natur
Teater/scenekunst
Dage:
23. september
24. september

En queer vandring mellem dagdrømme og klitter. I sanselig interaktion med klitternes dyre- og planteliv udforskes relationen mellem stedet og os mennesker. Hvilke fælles fortællinger har vi? Oplev et poetisk dansetableau der inddrager landskab og kroppe.

 

KLIPPEKROPPE

PERFORMING LANDSCAPES BORNHOLM

En fejring af jævndøgn med otte iscenesættelser i otte bornholmske landskaber 

23. & 24. SEPTEMBER kl. 8.30-19.30

Jævndøgn er balance. Mellem lys og mørke. Mellem sommer og vinter. Mellem liv, død og genopstandelse.

Ved jævndøgn rykker otte kunstnere ud i Bornholms landskaber for at genskabe balance og forbindelse mellem menneskekroppe og naturens klippekroppe. Kan jævndøgnet som en magisk portal hente energier, fortællinger og følelser frem, der retter op på årtusinders ubalance og bringer os nærmere hinanden? Menneskene og klipperne.

Fra Madsebakke i nord til Dueodde i syd. Fra Frennemark i øst til Rønne Havn i vest. Kunstnerne fører os øen rundt. Fra Helligdomsklippernes spektakulære klippefremspring over de mytiske bautasten og vandreblokke til klitterne med verdens måske fineste sand.

Kunstnerne skaber ritualer gennem performance, dans og billedkunst ved at grave ned i Bornholms undergrund – dette uudtømmelige, gådefulde skatkammer af sagn, formationer og fortællinger. Vi skal mærke klipper, bære sten, forme sand, fornemme fortiden og skræve over milliarder af år for igen at komme i kontakt med alt det, vores verden er bygget af.

Scenerne varer ca. 45 min. hver og udspiller sig her:

Kl. 8.30: Madsebakke

Kl. 10.00: Helligdomsklipperne

Kl. 11.30: Frennemark Bautastene

Kl. 13.00: Frederiksstenbrudssøen ved Halleklipperne

Kl. 14.30: Dueodde

Kl. 16.00: Kyllingehønen & Hanen ved Klintebakken, Aakirkeby

Kl. 17.30: Rønne Vesthavn Fyldeområdet

Kl. 19.00: Ringebakkebruddene

Du kan møde op enkelte steder, eller du kan følge med øen rundt i alle 11 timer fra lys til mørke.

Kunstnerne er billedkunstner Ben Woodhams, koreograf Dorte Bjerre Jensen, iscenesætter Ilon Lodewijks, performer Katinka Wissing, billedkunstner Lene Degett, koreograf Manon Duquesnay og koreograf Peter Vadim.

KlippeKroppe præsenteres af Metropolis og Birca som en del af det treårige projekt Metropolis Landskab, der i 2021 præsenterede Walking Landscapes og i 2022 Talking Landscapes. Titlen for 2023 er Performing Landscapes med iscenesættelser i 10 kommuner over hele landet med støtte fra Nordea-fonden og Statens Kunstfond – se www.metropolis.dk. På Bornholm er KlippeKroppe også støttet af Bornholms Kulturuge og Bornholms Regionskommune.